Wie ben ik

Mijn naam is Sandra Schakelaar.

Ik wil graag met jullie delen waarom ik de opleiding tot Cranio Sacraal Therapeut heb gekozen.

Zolang ik mij kan herinneren heb ik interesse in het menselijk lichaam. Wat is ziekte en wat is gezondheid? Wat is het zelfherstellende vermogen? Waar zit dat? Hoe werkt het? Wat heeft het nodig?

Daar kwam later ook mijn fascinatie voor de kwantumfysica bij. Beetje moeilijk iets om uit te leggen maar ik probeer het. Kwantumfysica is een deelgebied van de natuurkunde dat zich bezighoudt met het gedrag van de kleinste deeltjes materie en de grote leegte in dat allerkleinste stukje materie. Alle materie bestaat volgens de kwantumfysica voor het grootste gedeelte uit inhoudsloze ruimte. Dat vond ik zo interessant en dacht gelijk aan de cellen in ons lichaam. Die inhoudsloze ruimte tussen en in onze cellen is daar ook aanwezig. Maar in dat 'niets' zit zoveel. Maar wat dan?

Deze ruimte  gedraagt zich soms als een energiegolf en soms als deeltjes van energie en wordt beinvloed door de waarnemer die ernaar kijkt. Deze ontdekking heeft enorme gevolgen voor het begrip van o.a. de ware bron van gezondheid, en de holistische kijk op gezondheid. Wat zet deze energie in beweging en wat zit er in die inhoudsloze ruimte tussen en in onze cellen  vroeg ik mij af . En soms voelt het als ik nu bezig ben met sessies dat in die ruimte waar 'niets"zit , ons immuunsysteem aan het werk is , een soort van oerkracht, ons zelfherstellende vermogen, en ook diepe stilte. 

Een studie die aansloot bij deze interesse na de middelbare school vond ik niet echt of de tijd was er misschien nog niet rijp voor. Ik gaf het een plek door er veel over te lezen en te filosoferen.

Het bleef onderhuids toch onrustig dat ik met deze interesses niet echt iets tastbaars kon doen. Na veel zoeken en uitproberen kwam ik in aanraking met de cranio behandeling.

Dat het zo diep werkt ,dus tot in de cellen en ertussen en de zachtheid en effectiviteit  van deze behandelsvorm verwonderde mij enorm. Ik wist ook niet wat het deed of waar ik op wilde of moest letten. Maar na een aantal sessies zakte ik al snel in een hele diepe ontspanning. Zo diep had ik het nog nooit ervaren!  Mijn hoofd werd leger , en ik bruisde van energie, minder hoofdpijn, ontspannender. En zo ging het maar verder.  Op alle fronten werd ik "sterker", bewuster , vitaler. En nog elke dag voel ik wat het doet, om mij in mijn kracht /midden/balans te houden. Het is lastig om alles op te noemen omdat het zoveel is en met je doet....en je kan het niet echt aanwijzen of 'pakken'. Het gebeurde op het tempo wat mijn lichaam/systeem aankon en niet sneller zoals ik soms wilde. 

Ik vond het wonderlijk dat er zoveel kracht aanwezig is om veranderingen in ons teweeg te brengen, om oude patronen, overtuigingen te laten oplossen als sneeuw voor de zon.  Ik wilde dit zelf voelen en leren en de studie post HBO academie voor Craniosacraal therapie van E.Peirsman sloot daarbij aan. Daar voelde ik mijn interesses samenkomen/samenvloeien en alles viel op zijn plekje. Hier onstond mijn passie !

Wat ik zelf zo mooi vind en de mensen graag wil laten ervaren:

-dat dmv Craniosacraal sessies men het zelfherstellende vermogen stimuleert, ondersteunt en maximale ruimte geeft.

-dat dit een holistische vorm is van behandelen, dat op fysiek,emotioneel , mentaal, en intuitief gebied veranderingen teweeg brengt.

-niet de behandelaar, maar uw eigen lichaam geeft aan waar aandacht nodig is, wat gevoeld wil worden, waar ruimte nodig is,waar de levenskracht niet of nauwelijks stroomt.

-dat men als behandelaar NIET manipuleert maar voelt,  en ruimte creëert, zodat het ritme met daarin de potentie tot maximale haalbare gezondheid weer optimaal kan stromen.