Behandeltechnieken

Tijdens een behandeling maak ik gebruik van verschillende behandelingsmethoden afhankelijk van wat je nodig hebt. Daarbij werk ik met de volgende methodieken:

Cranio Relaxatie technieken:

Techniek waardoor je diepe ontspanning ervaart ,en dit ten goede komt voor je gezondheid.Cranio Relaxatie behandeling  is ook een mooie manier om het lichaam te leren ont-spannen,  als je moeite hebt met te kunnen ontspannen of teveel in je “hoofd”zit.

Cranio Sacraal technieken :

Zoals beschreven is bij het Cranio Sacrale ritme

Bindweefsel behandeling (Fascia release ):

Zie bij Cranio Sacrale ritme

Biodynamische Cranio :

Zoals beschreven is bij Het Biodynamische Craniosacrale Model.

Stillpoint techniek:

Punt waar het totale Craniosacrale systeem stil valt, shut down als het ware, en het hele lichaam ontspant op dat moment. Het stillpoint is helend, koortsverlagend en pijnstillend . Het stillpoint kan enkele seconden duren tot een paar minuten. Daarna komt het totale Craniosacrale systeem terug op gang.

Somato Emotional Release (SER) als onderdeel van de CranioSacraal Therapie;

 Het loslaten (release) van emotionele (emotional) patronen die zich in het lichaam (somatic) hebben vastgezet. Dit door middel van je stem te lenen aan een geblokkeerd lichaamsdeel of een geblokkeerde lichaamsfunctie. Als behandelaar ben je dan niet langer in contact met het wakende of dag-bewustzijn maar praat je, letterlijk, met het innerlijk bewustzijn van de cliënt. Het doel is dus met de lichaamswijsheid te communiceren om zo de emotionele patronen te doorbreken en los te laten. Soms is het nodig om duidelijkheid te krijgen waarom er spanning zit in het weefsel om zo tot een ontlading/loslaten te komen van die spanning.

Het is dmv visualisatie een reis door je eigen lichaam. Hiervoor open staan is wel een vereiste.

Psoas release:

Gelegen in de diepte van de buik ligt de grote psoas spier. In ons lichaam beïnvloedt de Psoas veel aspecten van ons welzijn. De Psoas is van essentieel belang voor je gevoel van balans en centrering, voor bewegings- coördinatie, en voor lichaamshouding en gewrichtsrotatie.

De Psoas functioneert als een uiterst sensitieve radar/spiegel voor onze diepste gevoelens, emoties en impressies. Daarnaast is dit bij uitstek het gebied waar angsten, gekwetstheid en traumata ingekapseld liggen.

Deep Tissue Neck Massage:

Er wordt gewerkt op spieren , fascia(bindweefsel) en zenuwstructuren.

Innerlijk kind werk. Diep emotioneel werk. Trauma 

De emoties die we nu als volwassenen ervaren zijn al eens ervaren. Het is het erkennen en doorvoelen van deze emoties dat deze kunnen transformeren of wegblijven.  Dit draagt bij aan een vrijer en vreugdevol leven. Het is prachtig werk en je kan veel thuis doen. Je veranderingen hierdoor zijn blijvend en je gaat voelen dat je meer in je eigen kracht blijft. 

Lymfe drainage :

Bij lymfedrainage denk je al gauw aan een mechanische techniek waarbij het doel is om vochtophopingen af te voeren. Deze manier van werken is min of meer dwingend. 

Wanneer deze technieken worden uitgevoerd door handen die gewend zijn om het Cranio Sacrale ritme te voelen en het weefsel te volgen ontstaat er een totaal nieuwe dimensie. De lymfe wordt uitgenodigd om te gaan stromen op plaatsen waar het om wat voor reden dan ook geblokkeerd was. 
Je komt zo heel puur en direct in contact met het water in ons lichaam.

For Hands on Cranio/Energetisch sessie ;

Ik en Jon Bergeman verzorgen deze krachtige sessie. Het voordeel is dat ook de mannelijke en de  vrouwelijke in ons in balans gebracht wordt. Muziek en klank indien nodig wordt ook ingezet om zo in korte tijd zo diepgaand mogelijk te kunnen behandelen. Muziek en klank brengen trillingen voort die tot en door elk weefsel gaan. 

Jon kan ook u perceel of huis waar u woont  balanceren. Zo heeft men een krachtige reset voor levensverandering.  zie  www.earthbalance.nl

Ook kunnen we samen naar u toe komen als men een all in one pakket wilt.