De Behandelwijze

De behandeling vindt plaats op een behandeltafel. Kleding die niet knelt wordt als prettig ervaren. Truien met capuchon is voor de behandelaar niet makkelijk. 

De technieken zijn zacht en niet manipulerend.

Voor de sessie begint is er tijd voor een gesprek. Hier kan aangebracht worden wat op dat moment speelt in je leven dit wordt meegenomen in de sessie die daarop volgt. 

Craniosacraal sessies brengen vaak op een trage betrouwbare manier een hele verandering op gang of zijn ze een sterke begeleiding bij een proces dat iemand doormaakt. Ik coach ook mensen in dit proces en geef genoeg handvaten indien nodig om thuis ook zelf aan je gezondheid te kunnen werken. 

Het ligt niet vast hoe het verloop van een behandeling er uit gaat zien, omdat het lichaam van de cliënt aangeeft wat nodig is. Zo ook het aantal behandelingen wat nodig is, is niet te voorspellen, maar wordt wel duidelijk na een aantal sessies. Mooiste is dat men zelf gaat voelen of het nodig is. Als men echt de diepte in wil gaan dan is een reeks van 4 en dan rust om de veranderingen te integreren en dan weer een reeks van 2 tot 4 optimaal.  

Indien het voor ontspanning is of preventief voor je gezondheid , is het aan de cliënt hoe vaak men wilt komen. Cranio behandeling is altijd het immuunsysteem versterkend.