Wie ben ik

Mijn naam is Sandra Schakelaar.

Ik wil graag met jullie delen waarom ik de opleiding tot Biodynamische Cranio Sacraal behandelaar heb gekozen.

Zolang ik mij kan herinneren heb ik interesse in het menselijk lichaam. Wat is ziekte en wat is gezondheid? Wat is het zelfherstellende vermogen? Waar zit dat? Hoe werkt het? Wat heeft het nodig? 

Daar kwam later ook mijn fascinatie voor de kwantumfysica bij en wat is nou de energie die overal in het universum is .Dus ook in ons lichaam.En in onze cellen en in onze emoties, gedachten.

Een studie die aansloot bij deze interesses na de middelbare school vond ik niet echt of de tijd was er misschien nog niet rijp voor. Ik gaf het een plek door er veel over te lezen en te filosoferen.

Het bleef onderhuids toch onrustig dat ik met deze interesses niet echt iets tastbaars kon doen. Na veel zoeken en uitproberen kwam ik in aanraking met de cranio behandeling.

Dat het zo diep werkt ,dus tot in de cellen en ertussen en de zachtheid en effectiviteit  van deze behandelsvorm verwonderde mij enorm. Ik wist ook niet wat het deed of waar ik op wilde of moest letten. Maar na een aantal sessies zakte ik al snel in een hele diepe ontspanning. Zo diep had ik het nog nooit ervaren!  Mijn hoofd werd leger , en ik bruisde van energie, minder hoofdpijn, ontspannender. En zo ging het maar verder.  Op alle fronten werd ik "sterker", bewuster , vitaler. En nog elke dag voel ik wat het doet, om mij in mijn kracht /midden/balans te houden. Het is lastig om alles op te noemen omdat het zoveel is en met je doet....en je kan het niet echt aanwijzen of 'pakken'. Het gebeurde op het tempo wat mijn lichaam/systeem aankon en niet sneller zoals ik soms wilde. 

Ik vond het wonderlijk dat er zoveel kracht aanwezig is om veranderingen in ons teweeg te brengen. Om meer te leren voelen in het lichaam en wat voor invloed oude en nieuwe emoties op ons fysieke gestel hebben. Van meer uit mijn hart dan uit mijn hoofd te leven. Ik wilde dit zelf voelen en leren en de studie post HBO academie voor Craniosacraal therapie van E.Peirsman sloot daarbij aan. Daar voelde ik mijn interesses samenkomen/samenvloeien en alles viel op zijn plekje. Hier onstond mijn passie !

Wat ik zelf zo mooi vind en de mensen graag wil laten ervaren:

-dat dmv Craniosacraal sessies men het zelfherstellende vermogen stimuleert, ondersteunt en maximale ruimte geeft. Bewust worden van je lichaam en emoties.

-dat dit een holistische vorm is van behandelen, dat op fysiek,emotioneel , mentaal, en intuitief gebied bewustwording teweeg brengt.

-niet de behandelaar, maar uw eigen lichaam geeft aan waar aandacht nodig is, wat gevoelt wilt worden, waar ruimte nodig is ,waar de levenskracht niet of nauwelijks stroomt.

-dat men als behandelaar NIET manipuleert maar voelt,  en ruimte creëert in het weefsel/lichaam systeem , zodat het ritme van het hersenvocht met daarin de potentie tot maximale haalbare gezondheid weer optimaal kan stromen.